11. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí ragú s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte ⁢si tradiční italskou specialitu s hovězím ragú a domácími knedlíky. Tento lahodný recept je skvělou volbou pro rodinnou večeři ‌nebo oslavu speciální příležitosti. S ním si jistě získáte srdce každého gurmána! Naše podrobné⁣ instrukce vás provedou krok za krokem, jak⁤ připravit tento chutný pokrm jako profesionál. Podívejte se na něj ještě dnes a užijte si skvělou chuť! ⁢

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle⁢ chuti
  • olej na smažení
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 ml červeného vína

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a⁢ prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené maso‍ a orestujeme ho.
  3. Přidáme‌ na kolečka nakrájené mrkve a podlijeme vývarem a vínem.
  4. Přidáme rajčatový protlak, kmín, mletou papriku, sůl a pepř.
  5. Necháme​ dusit alespoň hodinu ‌a půl na mírném ohni a občas ⁢promícháváme.

Knedlíky

  • 500 g brambor
  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Postup

  1. Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme.
  2. Přidáme mouku, ⁤vejce a sůl a vše důkladně promícháme.
  3. Vytvarujeme váleček a z něj nakrájíme knedlíky.
  4. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi‌ 15 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *