11. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou specialitu s hovězím ragú a domácími knedlíky. Tento lahodný recept je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu speciální příležitosti. S ním si jistě získáte srdce každého gurmána! Naše podrobné instrukce vás provedou krok za krokem, jak připravit tento chutný pokrm jako profesionál. Podívejte se na něj ještě dnes a užijte si skvělou chuť!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- 400 ml hovězího vývaru
- 200 ml červeného vína
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené maso a orestujeme ho.
- Přidáme na kolečka nakrájené mrkve a podlijeme vývarem a vínem.
- Přidáme rajčatový protlak, kmín, mletou papriku, sůl a pepř.
- Necháme dusit alespoň hodinu a půl na mírném ohni a občas promícháváme.
Knedlíky
- 500 g brambor
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
Postup
- Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme.
- Přidáme mouku, vejce a sůl a vše důkladně promícháme.
- Vytvarujeme váleček a z něj nakrájíme knedlíky.
- Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.