11. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Italské ravioli se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo italské kuchyně s naším receptem na Italské ravioli se špenátem. Tento chutný pokrm spojuje čerstvý špenát a bohatou ricottu v těstovinových kapsách, přelité lahodnou omáčkou. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přenesete kousek Itálie přímo na váš stůl. Více tipů a triků, jak na italské ravioli, najdete u nás na webu.

Suroviny

  • 1 balení čerstvého těsta na ravioli
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g ricotty
  • 50 g parmazán (nastrouhaný)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Několik listů čerstvé bazalky
  • Olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte náplň. Na pánvi na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájený česnek. Přidejte omytý a nasekaný špenát a restujte, dokud nezměkne.
  2. Odstavte špenát z ohně a nechte ho trochu vychladnout. Poté ho smíchejte v míse s ricottou, polovinou parmazánu, solí a pepřem.
  3. Rozválejte těsto na ravioli a pomocí lžičky kladěte malé porce špenátové směsi na jednu polovinu těsta. Těsto přehněte přes náplň a pomocí vykrajovátka nebo sklenice vytvořte jednotlivé ravioli.
  4. Okraje ravioli pečlivě uzavřete, aby během vaření nevytekla náplň.
  5. Varne si velký hrnec osolené vody a vhoďte ravioli. Vařte 3-4 minuty, nebo dokud nevyplavou na povrch.
  6. Sceďte ravioli a servírujte je s trochou olivového oleje, zbylým parmazánem a čerstvými listy bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *