11. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kimchi z bílého zelí je tradiční korejská lahůdka plná probiotik, která díky své ostré chuti osvěží vaše chuťové buňky. Připravte si svůj vlastní domácí kimchi a dopřejte si chuťový zážitek plný exotiky a zdraví. S naším receptem na kimchi z bílého zelí si jednoduše pochutnáte na této lahůdce připravené ve vaší vlastní kuchyni.
Suroviny
- 1 hlávka bílého zelí
- 1 hrnek ředkviček nakrájených na kolečka
- 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 1 lžíce krevetové pasty
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička chilli pasta
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
Postup
- Zelí omyjeme, nakrájíme na menší kusy a osolíme. Necháme asi hodinu postát, aby zelí pustilo vodu.
- Přidáme nakrájené ředkvičky a česnek.
- V misce smícháme krevetovou pastu, sójovou omáčku, cukr, kmín, papriku, chilli pastu, cukr a rybí omáčku.
- Tuto směs přilijeme k zelí a dobře promícháme.
- Kimchi přesuneme do skleněné nádoby a uzavřeme. Necháme fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny, poté uložíme do lednice.