11. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi z bílého zelí
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi z bílého zelí je tradiční korejská lahůdka plná probiotik, která díky své ostré chuti osvěží vaše chuťové buňky. Připravte si svůj vlastní domácí kimchi a dopřejte si chuťový zážitek plný exotiky a zdraví. S naším receptem na kimchi z bílého zelí si jednoduše pochutnáte na této lahůdce připravené ve vaší vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 1 hlávka bílého zelí
  • 1 hrnek ředkviček nakrájených na kolečka
  • 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 1 lžíce krevetové pasty
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička chilli pasta
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky

Postup

  1. Zelí omyjeme, nakrájíme na menší kusy a osolíme. Necháme asi hodinu postát, aby zelí pustilo vodu.
  2. Přidáme nakrájené ředkvičky a česnek.
  3. V misce smícháme krevetovou pastu, sójovou omáčku, cukr, kmín, papriku, chilli pastu, cukr a rybí omáčku.
  4. Tuto směs přilijeme k zelí a dobře promícháme.
  5. Kimchi přesuneme do skleněné nádoby a uzavřeme. Necháme fermentovat při pokojové teplotě 2-3 dny, poté uložíme do lednice.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *