11. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Smažený kuřecí s omáčkou Aji de Gallina je peruánský pokrm plný exotických chutí a vůní. Připravte si ho doma podle našeho receptu a okouzlete své chuťové buňky lahodnou kombinací kuřecího masa, omáčky z aji amarillo papriček a smetany. Tento tradiční peruánský pokrm určitě osloví i ty nejnáročnější gurmány!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 konzerva aji amarillo omáčky
- 2 hrnky vařeného rýže
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1 hrnek máslo
- 1 hrnek mléka
- 50g pražených arašídů
- Soľ, pepř, koriandr
Postup
- Nejprve si uvařte rýži a nakrájejte kuřecí maso na menší kousky
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku
- Přidejte kuřecí maso a osmahněte ho ze všech stran
- Poté zalijte kuřecím vývarem a přidejte aji amarillo omáčku
- Poduste a nechte vařit do měkká
- Přilijte mléko a vařte dalších 10 minut
- Přidávejte koriandr, soľ a pepř podle chuti
- Smažte kuřecí maso do zlatova
- Servírujte kuřecí maso s omáčkou na rýži a posypeme praženými arašídy