11. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Aji de Gallina smažený kuřecí s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Smažený​ kuřecí‌ s omáčkou Aji ⁣de Gallina je​ peruánský pokrm plný exotických chutí a vůní. Připravte si ho doma podle našeho receptu a okouzlete své chuťové buňky lahodnou ⁢kombinací kuřecího masa, omáčky⁢ z aji amarillo papriček a smetany. Tento tradiční peruánský pokrm určitě osloví i ty​ nejnáročnější gurmány!

Suroviny

  • 500g ​kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 konzerva aji amarillo omáčky
  • 2 hrnky vařeného rýže
  • 2⁤ hrnky kuřecího ⁢vývaru
  • 1 hrnek máslo
  • 1 hrnek mléka
  • 50g pražených arašídů
  • Soľ,‌ pepř, koriandr

Postup

  1. Nejprve si uvařte rýži a nakrájejte⁢ kuřecí maso na menší kousky
  2. Na‌ pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku
  3. Přidejte kuřecí maso a osmahněte ho ze všech stran
  4. Poté zalijte kuřecím vývarem a přidejte aji ⁣amarillo omáčku
  5. Poduste a nechte vařit do měkká
  6. Přilijte mléko a vařte dalších 10 minut
  7. Přidávejte koriandr, soľ a pepř podle chuti
  8. Smažte kuřecí maso do zlatova
  9. Servírujte kuřecí maso s⁣ omáčkou na rýži a posypeme praženými arašídy

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *