10. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na italskou specialitu – kuřecí piccata s kapary. Křehké plátky kuřecího masa obalované v mouce a smažené v másle s citronovou omáčkou a nakyslými kapary. Skvělá volba pro rychlý a lahodný oběd nebo večeři. Zkuste tento jednoduchý recept ještě dnes!
Suroviny:
- 4 kousky kuřecího masa
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce kaparů
- 1 lžíce másla
- sůl, pepř
Postup:
- Plátky kuřecího masa lehce naklepeme a osolíme a opepříme z obou stran.
- Maso obalíme v mouce a zatřepeme přebytečnou mouku.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme maso, dokud není zlatě hnědé. Vyndáme maso z pánve a odložíme stranou.
- Do pánve přidáme vývar, víno a citronovou šťávu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidáme kapary a máslo a necháme máslo rozpustit.
- Vrátíme maso zpět do pánve a necháme prohřát.
- Sůlíme a pepříme podle chuti.
- Podáváme s přílohou dle vlastní chuti.