10. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Nasu Goreng s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Nasu Goreng s krevetami je tradiční indonéské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento lahodný pokrm spojuje smaženou rýži s krevetami, zeleninou a výraznými kořeněnými omáčkami. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na autentické asijské chuťové zkušenosti!

Suroviny

  • 200g nudle
  • 200g krevety
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kari koření
  • 1 vejce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Šťáva z 1 limetky
  • Na ozdobu: nakrájená cibule, plátek limetky a petrželka

Postup

  1. Nejprve vařte nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte stranou.
  2. Očistěte krevety a zbavte je střev a lusku. Osolte je a opepřete.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  4. Přidejte krevety a smažte, dokud nezmění barvu na růžovo-bílou.
  5. Přidejte kari koření a promíchejte.
  6. Přidejte uvařené nudle, zalijte sójovou omáčkou, limetkovou šťávou a přisypte cukr.
  7. Přesuňte nudle na stranu pánve a rozklepněte na ni vejce. Nechte ztuhnout.
  8. Smíchejte vše dohromady a dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané nakrájenou cibulí, petrželkou a plátkem limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *