10. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné Kořeněné pečené batáty se šalvějí! Tento recept kombinuje chuť kořeněných batátů s aromatickou šalvějí, vytvářející neodolatelně lahodnou kombinaci. Skvělá příloha nejen k masu, ale i jako samostatný vegetariánský pokrm. S naším receptem na Kořeněné pečené batáty se šalvějí si určitě pochutnáte!
Suroviny
- 2 velké sladké brambory
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 5 lístků čerstvé šalvěje
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- V míse smícháme olivový olej, mletou papriku, sůl, kmín a pepř.
- Přidáme nakrájené brambory a důkladně je obalíme kořeněnou směsí.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme kořeněné brambory a pečeme asi 25-30 minut, dokud nejsou měkké.
- Mezitím si omyjeme a nasekáme lístky šalvěje.
- Před koncem pečení přidáme do pekáče lístky šalvěje a necháme je zchladnout do křupava.
- Hotové kořeněné pečené batáty s šalvějí můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo.