10. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejské kimchi rýže s hovězím masem je lahodné jídlo plné pikantních a kyselých chutí. Tento recept kombinuje tradiční korejské kimchi s grilovaným hovězím masem a aromatickou rýží. Připravte si jedinečnou asijskou lahůdku doma a okuste autentickou korejskou kuchyni. Sledujte náš krok za krokem recept a během chvíle si vychutnáte dokonalou kombinaci chutí.
Suroviny
- 2 hrnky vařené rýže
- 200g hovězího masa (nasekaného na tenké plátky)
- 1 cibule (nakrájená na proužky)
- 2 hrnky kimchi (nakrájeného)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička mletého česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli.
- Přidejte hovězí maso a restujte, dokud není maso propečené.
- Přidejte kimchi a restujte dalších pár minut.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, mletý česnek, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte vařenou rýži a míchejte, dokud není vše dobře promíchané a ohřáté.
- Podávejte horké a ozdobte pokrájenou cibulkou a sezamovými semínky.