10. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi rýže s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Korejské kimchi rýže s hovězím masem je lahodné jídlo plné pikantních a kyselých chutí. Tento recept kombinuje tradiční korejské kimchi s grilovaným hovězím masem a aromatickou rýží. Připravte si jedinečnou asijskou lahůdku doma a okuste autentickou korejskou kuchyni. Sledujte náš krok za krokem recept a během chvíle si vychutnáte dokonalou kombinaci chutí.

Suroviny

  • 2 hrnky vařené rýže
  • 200g hovězího masa (nasekaného na tenké plátky)
  • 1 cibule (nakrájená na proužky)
  • 2 hrnky kimchi (nakrájeného)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička mletého česneku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli.
  2. Přidejte hovězí maso a restujte, dokud není maso propečené.
  3. Přidejte kimchi a restujte dalších pár minut.
  4. Přidejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, mletý česnek, sůl a pepř a promíchejte.
  5. Přidejte vařenou rýži a míchejte, dokud není vše dobře promíchané a ohřáté.
  6. Podávejte horké a ozdobte pokrájenou cibulkou a sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *