9. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Sushi z lososového tataru
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnatý lososový tatar s plátky čerstvého lososa a avokáda, který udělá radost všem milovníkům sushi. Recept na domácí sushi z lososového tataru je snadný a rychlý, ideální pokrm na oslavu či romantickou večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a okusíte chuť Japonska v pohodlí vaší domácnosti.

Suroviny

  • 200g čerstvého lososa
  • 1 avokádo
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka
  • 1 limeta
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1/2 lžičky zázvoru (nastrouhaný)
  • 1/2 lžičky česneku (nastrouhaný)
  • 1/2 šálek sushi rýže
  • 1/4 šálek rýžového octa
  • 1/4 šálek cukru
  • 1 nori řasa
  • Wasabi a sójová omáčka na podávání

Postup

  1. Lososa nakrájejte na malé kostky.
  2. Avokádo a papriku zbavte jadérek a pokrájejte na tenké proužky.
  3. Okurku oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na tenké proužky.
  4. V misce smíchejte lososa, avokádo, papriku, okurku, limetovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, med, zázvor a česnek. Dobře promíchejte a dejte do lednice odpočinout.
  5. Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu. Smíchejte rýžový ocet a cukr, přidejte k uvařené rýži a nechte vychladnout.
  6. Na sušené nori řase rozložte část rýže, potřete lososovým tatarem a zabalte do rolky. Opakujte, dokud nemáte hotové rolky sushu.
  7. Na talíři nakrájejte sushi na kousky, podávejte s wasabi a sójovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *