9. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Arepas s masem a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné ‌arepas ‌s masem a sýrem – tradiční ⁣venezuelské pokrm, který ⁣potěší každého ⁣gurmána. Náplň z krájeného masa‌ a sýra se skvěle ​doplní ⁣s křupavou a chutnou​ arepou. ⁢Naučte se recept na​ tyto‌ lahodné pochoutky ​a užijte si jedinečnou chuť Jižní Ameriky!

Suroviny

  • 2 šálky masarepa (bílá kukuřičná mouka)
  • 2 šálky⁢ vody
  • 1 ​šálek ⁤nastrouhaného⁣ sýra (např. cheddar)
  • 300 g masa (hovězí, kuřecí nebo vepřové)
  • Sůl, pepř ⁤a další koření podle ​chuti
  • Olej na⁣ smažení

Postup

  1. Nejprve si připravte ⁣těsto na arepas. Smíchejte⁣ masarepu, vodu, sůl a​ pepř⁢ dohromady a vytvořte⁣ hladké těsto.
  2. Vytvarujte těsto na placky a smažte je na pánvi s olejem ⁤z ⁢obou ⁤stran,⁢ dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  3. V mezičase si ​osmažte ‍maso⁣ na pánvi a ochuťte‌ ho podle‍ chuti kořením.
  4. Nakrájejte upečené‌ arepas⁢ napůl a naplňte ‌je ⁣osmaženým masem a‍ nastrouhaným ⁤sýrem.
  5. Pozpátku složte arepy, ⁢aby ‌se sýr ⁢začal tát ⁣a servírujte hned, ⁢dokud jsou stále teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *