9. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte krok za krokem jednoduchý recept na kuře Teriyaki s jasmínovou rýží, který přinese autentickou chuť Asie přímo na váš stůl. Idealní volba pro rychlý oběd či večeři, plná omamných aróm a lahodných ingrediencí. Připravte si skvělé kuřecí kousky marinované v teriyaki omáčce a podávané s voňavou jasmínovou rýží. Staňte se hvězdou kuchyně s tímto neodolatelným jídlem!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 200 g jasmínové rýže
- 100 ml teriyaki omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 červená paprika
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- Sůl a pepř podle chuti
- Sezamová semínka na posypání
Postup
- Nejprve připravte kuřecí prsa. Očistěte je a nakrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete.
- V hlubší pánvi rozehřejte sezamový olej a přidejte nakrájené kuřecí kousky. Opečte ze všech stran dozlatova.
- Přidejte nadrobno nakrájený česnek a nakrájenou červenou papriku. Restujte několik minut, dokud paprika nezměkne.
- Přilijte teriyaki omáčku a med. Dobře promíchejte a nechejte povařit na mírném ohni asi 10 minut, dokud kuře není dobře propečené a omáčka se trochu nezredukuje.
- Mezitím uvařte jasmínovou rýži podle návodu na obalu.
- Servírujte hotové kuře na talíři s uvařenou rýží. Posypte nakrájenými jarními cibulkami a sezamovými semínky.