9. 12. 2024
Autor: Ivana Černá
Bramboráky s křenovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku české kuchyně s novým twistem! Recept na bramboráky s křenovou omáčkou je ‌ideální volba pro každého, kdo miluje tradiční chutě v moderním podání. Zahřejte‌ se výtečnými bramboráky, které jsou křupavé⁢ na povrchu a šťavnaté uvnitř, a doplňte je‍ pikantní křenovou ⁣omáčkou pro nezapomenutelný gurmánský zážitek. Nejenže si pochutnáte, ale také si jednoduše a⁤ rychle připravíte zdravý a vydatný⁤ pokrm.‍ Krok ⁣za krokem vás⁣ provedeme přípravou tohoto oblíbeného jídla. Vyzkoušejte náš recept na bramboráky s křenovou omáčkou ⁤a​ překvapte své blízké originální večeří!

Suroviny

  • 500‍ g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ​vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • Sůl a pepř
  • Majoránka
  • Olej ‌na smažení
  • 200 ml smetany⁢ ke šlehání
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa

Postup

  1. Nejprve připravte brambory. Brambory očistěte, nastrouhejte na⁣ jemno ‍a dejte do ‌mísy.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek, vejce, mouku, majoránku, sůl a pepř. ⁣Dobře promíchejte, aby vznikla homogenní ​směs.
  3. Na pánvi⁤ rozehřejte olej. Lžící kladte směs na rozpálený olej a formujte placky. Smažte na střední teplotě z obou stran dozlatova.
  4. Připravte křenovou omáčku. Do malého kastrůlku dejte smetanu, přidejte strouhaný křen, hořčici, cukr a ocet. ⁣Omáčku zahřívejte na mírném ohni, ale nedoveďte k varu. Průběžně míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Hotové bramboráky podávejte s teplou ​křenovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *