9. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí Coq au Vin ve vině
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte jeden z nejlepších francouzských receptů, Kuřecí Coq au Vin ve vině. Tento lahodný pokrm spojuje šťavnaté kousky kuřecího masa s omáčkou z červeného vína a aromatických bylinek. Vychutnejte si tradiční chuť Francie přímo u vás doma s tímto jednoduchým receptem.

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 200g slaniny nakrájené na kostky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 200ml červeného vína
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Nejprve osolte a opepřete kuřecí stehna a opečte je na pánvi s horkým olejem z obou stran dozlatova. Poté je odložte na stranu.
  2. Do stejné pánve přidejte nakrájenou slaninu a osmahněte ji do křupava. Přidejte na kostky nakrájenou cibuli, utřený česnek a nakrájené mrkve. Orestujte do změknutí zeleniny.
  3. Přidejte lžíci mouky a za stálého míchání zahuste omáčku. Postupně přilijte červené víno a kuřecí vývar. Vařte do zhoustnutí omáčky.
  4. Vraťte kuřecí stehna zpět do omáčky a nechte vařit asi 45 minut až hodinu pod pokličkou, dokud maso není měkké a omáčka získá plnou chuť.
  5. S podávejte s čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *