9. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na korejský kimchi salát s tofu, který se stane oblíbenou pokrmem všech milovníků asijské kuchyně. Tento osvěžující salát kombinuje křupavé zelí, ostrý kimchi a jemné tofu, vše zalité lahodnou kimchi omáčkou. Nechte se okouzlit pikantními chutěmi tohoto exotického pokrmu a připravte si ho doma díky našemu jednoduchému receptu.
Suroviny
- 200g tofu
- 1 šálka nakrájeného kimchi
- 1 mrkev, na tenké plátky
- 1 okurka, na tenké plátky
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké proužky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička cukru
- 1 lžička korejské červené papriky
- 1 stroužek česneku, strouhaný
Postup
- Nejprve si připravte marinádu smícháním sójové omáčky, rýžového octa, cukru, korejské červené papriky a strouhaného česneku.
- Tofu nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Také přidejte nakrájené kimchi, mrkev, okurku a cibuli.
- Přilijte marinádu a dobře promíchejte, aby se všechny suroviny prolnuly. Nechte marinovat alespoň 30 minut v lednici.
- Před podáváním můžete pokapat salát sezamovým olejem a posypat nasekaným koriandrem.