8. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Zabíjačkový guláš s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Zde naleznete recept na tradiční český zabíjačkový guláš s domácími knedlíky. Vychutnejte si lahodnou kombinaci šťavnatého masa a kořeněné omáčky s křupavými knedlíky. Skvělá volba pro milovníky tradiční české kuchyně!

Suroviny:

  • 500g vepřového masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 červená paprika
  • Soľ, čierne korenie
  • 2 mrkve
  • 2 zelí
  • 1 oloupaná rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200ml vody

Postup:

  1. Na oleji osmahneme na kostky nakrájené maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátnou.
  3. Přidáme na kostky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou mrkev a na tenké proužky nakrájené zelí.
  4. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a rajčatový protlak.
  5. Zalijeme vodou a zahřejeme k varu.
  6. Přídáme mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti.
  7. Vše dusíme do měkka asi 1-1,5 hodiny.

Knědlíky:

  • 250g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. V misce smícháme mouku, vejce, mléko a sůl a vypracujeme těsto.
  2. Vodu osolíme a přivedeme k varu.
  3. Z těsta utvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí vodě 10-15 minut.
  4. Hotové knedlíky podáváme s zabíjačkovým gulášem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *