8. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Zde naleznete recept na tradiční český zabíjačkový guláš s domácími knedlíky. Vychutnejte si lahodnou kombinaci šťavnatého masa a kořeněné omáčky s křupavými knedlíky. Skvělá volba pro milovníky tradiční české kuchyně!
Suroviny:
- 500g vepřového masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 červená paprika
- Soľ, čierne korenie
- 2 mrkve
- 2 zelí
- 1 oloupaná rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 200ml vody
Postup:
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájené maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátnou.
- Přidáme na kostky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájenou mrkev a na tenké proužky nakrájené zelí.
- Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a rajčatový protlak.
- Zalijeme vodou a zahřejeme k varu.
- Přídáme mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti.
- Vše dusíme do měkka asi 1-1,5 hodiny.
Knědlíky:
- 250g hladké mouky
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 1 lžička soli
Postup:
- V misce smícháme mouku, vejce, mléko a sůl a vypracujeme těsto.
- Vodu osolíme a přivedeme k varu.
- Z těsta utvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí vodě 10-15 minut.
- Hotové knedlíky podáváme s zabíjačkovým gulášem.