8. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte peruánskou specialitu – Lomo saltado s rýží. Tento lahodný pokrm spojuje výrazné chutě hovězího masa, zeleniny a rýže. Podívejte se, jak snadno si připravit tento exotický pokrm doma!
Suroviny:
- 500 g hovězího masa, nakrájeného na proužky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
- 2 rajčata, nakrájená na osminky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na pruhy
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce octa
- 1 lžička kmínu
- Šťáva z 1 limetky
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte maso dozlatova. Pak ho vyndejte z pánve.
- Do pánve přidejte cibuli a restujte do změknutí. Poté přidejte rajčata, papriky a česnek a smažte dalších pár minut.
- Vraťte maso zpět do pánve a zalijte omáčkou, octem a kmínem. Promíchejte a restujte dalších pár minut.
- Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte limetkovou šťávu a promíchejte.
- Servírujte s vařeným rýží.