8. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto se žampiony a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se žampiony a sýrem, které vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně i vyznavače vegetariánské stravy. S námi se naučíte, jak doma snadno připravit toto lahodné jídlo plné lahodných chutí a vůní. Zaručeně si ho zamilujete na první kousnutí!

Suroviny

  • 200 g rýže na rizoto
  • 400 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme rýži a promícháme, než se rýže začne lehce sklovatět.
  4. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme za častého míchání, dokud rýže nezměkne a neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Přisolíme a opepříme podle chuti.
  6. Přidáme nastrouhaný sýr a promícháme, dokud se sýr nerozpustí a vznikne krémová konzistence.
  7. Rizoto necháme chvíli odstát a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *