7. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodnou italskou klasiku – těstoviny carbonara s guanciale. Naučte se, jak snadno připravit tuto bohatou a krémovou omáčku s vůní smaženého guancialesu. Jemně ochucená pepřem a posypaná Parmezánem – skvělá večeře na každý den. S naším receptem si jídlo užijete jako v nejlepší italské trattorii!
Suroviny
- 400 g těstovin (nejlépe špagety)
- 200 g guanciale (italská slanina)
- 4 žloutky
- 50 g parmazánu
- Sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené guanciale, dokud nezezlátne a nenecháme ho vychladnout.
- V míse smícháme žloutky, nastrouhaný parmazán a pepř. Dochutíme solí.
- V hrnci uvaříme těstoviny al dente a před svařením odložíme hrnek vody.
- Ještě horké těstoviny smícháme s guancialem a za stálého míchání rychle přilijeme žloutkovou směs. Smícháme a postupně přiléváme vodu z vaření těstovin, dokud omáčka neztuhne.
- Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým pepřem.