7. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo domácí rajské polévky s čerstvými bylinkami! Tento jednoduchý recept vám přinese útulnou a lahodnou polévku plnou chutí zralých rajčat a aromatických bylinek, jako jsou bazalka, tymián a petržel. Ideální volba pro každé roční období, zvlášť vytvořená pro milovníky čerstvých a přírodních ingrediencí. Připravte si zdravou a voňavou rajskou polévku, která zahřeje tělo i duši!
Suroviny
- 500 ml rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 ml smetany na vaření
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky (bazalka, petržel, tymián)
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
- Přidejte rajčatový protlak a vařte asi 10 minut, aby se chutě spojily.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Přidejte smetanu, osolte a opepřete podle chuti a přiveďte k varu.
- Nakonec přidejte nadrobno nakrájené čerstvé bylinky a nechte dojít do chuti.
- Podávejte teplou s opečeným chlebem nebo krutony.