7. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí krk na vorvanu je tradiční české jídlo, které se připravuje pomalým vařením telecího krku s kořením a zeleninou. Tento lahodný pokrm je bohatý na chutě a vůně a jistě potěší vaše chuťové buňky. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto lahodného jídla, které jistě skvěle chutná ve všech ročních obdobích. Vyzkoušejte recept na telecí krk na vorvanu a užijte si skvělou pochoutku plnou chutí!
Suroviny
- 1 kg telecího krku
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 plechovka rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 papriky
- 200 ml červeného vína
- sůl, pepř, majoránka, bobkový list
- olej na smažení
Postup
- Telecí krk nakrájejte na nudličky a osolte a opepřete.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostky a osmahněte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte na kolečka nakrájený česnek a krájenou mrkev a nechte zesklovatět.
- Přidejte nakrájenou papriku a telecí krk a za občasného míchání opékejte, až masa změní barvu.
- Přidejte rajčata, rajčatový protlak, červené víno a dochuťte majoránkou, bobkovým listem, solí a pepřem.
- Nechejte vařit pod pokličkou doměkka. Podávejte s rýží nebo bramborem.