7. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si autentické argentinské hovězí empanadas s koriandrem podle tohoto jednoduchého receptu! Empanadas, oblíbené kapesní pečivo z Latinské Ameriky, jsou plněné nakrájeným hovězím masem, cibulí, paprikou a čerstvým koriandrem, ochucené tradičními kořením. Ideální jako pohostinný oběd, večeře či svačina na oslavy. Zjistěte tipy na přípravu a servírování!
Suroviny
- 500g hovězího mletého masa
- 2 střední cibule, nadrobno nakrájené
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- Špetka chilli prášku (podle chuti)
- 100g zelených oliv, nakrájených
- 3 vařená vejce, nakrájená na malé kousky
- Čerstvý koriandr, nasekaný (podle chuti)
- 500g těsta na empanadas (můžete použít hotové nebo připravit doma)
- Olej na smažení
- Sůl a černý pepř
Postup
- Na středním ohni zahřejte olej v pánvi a přidejte cibuli. Smažte, dokud nezměkne.
- Přidáte česnek, kmín, papriku a chilli prášek a smažte další 2 minuty.
- Přidejte mleté hovězí maso, osolte a opepřete a vařte, dokud maso není zcela uvařené.
- Vypněte oheň a přidejte olivy, vejce a koriandr. Dobře promíchejte a nechte směs vychladnout.
- Rozdělte těsto na empanadas na malé kousky a vyválejte do kruhů.
- Do středu každého kruhu kladte lžíci směsi a těsto zavřete, aby se utvořily půlměsíce. Okraje důkladně uzavřete, aby náplň zůstala uvnitř při smažení.
- Ve velké pánvi rozehřejte dostatek oleje pro hluboké smažení. Smažte empanadas několik minut z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé.
- Hotové empanadas vyjměte a položte na papírové ručníky, aby se odsál přebytečný olej.
- Podávejte teplé jako předkrm nebo hlavní jídlo.