7. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Kuře saltimbocca po římsku
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo tradiční italské kuchyně s receptem na Kuře Saltimbocca po římsku! Tento lahodný pokrm kombinuje jemné kuřecí maso s prosciuttem a šalvějí, pečené do zlatova s nádechem bílého vína. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo pohodový rodinný oběd. Užijte si jednoduchou přípravu a nezapomenutelnou chuť. Navštivte náš web pro kompletní recept a tipy na dokonalé saltimbocca!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 8 plátků šunky prosciutto
  • 8 lístků čerstvé šalvěje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce másla

Postup

  • Kuřecí prsa osolte, opepřete a na každé položte po jednom lístku šalvěje.
  • Prsa obalte plátkem prosciutta tak, aby šalvěj zůstala mezi masem a šunkou.
  • V pánvi na středně-vysokém ohni rozehřejte olivový olej a smažte kuřecí prsa, prosciutto směrem dolů, asi 3 minuty, nebo dokud není šunka křupavá.
  • Otočte kuřecí prsa a smažte další 3 minuty, aby se maso dobře udělalo i z druhé strany.
  • Vynechte kuře z pánve a odložte na teplé místo.
  • Do pánve přidejte bílé víno a nechte vařit, dokud se množství nezredukuje na polovinu.
  • Poté přilijte kuřecí vývar a vařte dalších několik minut, aby se omáčka trochu zredukovala.
  • Do omáčky vmíchejte máslo a nechte rozpustit, což omáčce dodá hebkou texturu a bohatou chuť.
  • Nakonec omáčkou přelijte kuřecí prsa a ihned podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *