7. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo tradiční italské kuchyně s receptem na Kuře Saltimbocca po římsku! Tento lahodný pokrm kombinuje jemné kuřecí maso s prosciuttem a šalvějí, pečené do zlatova s nádechem bílého vína. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo pohodový rodinný oběd. Užijte si jednoduchou přípravu a nezapomenutelnou chuť. Navštivte náš web pro kompletní recept a tipy na dokonalé saltimbocca!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 8 plátků šunky prosciutto
- 8 lístků čerstvé šalvěje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce másla
Postup
- Kuřecí prsa osolte, opepřete a na každé položte po jednom lístku šalvěje.
- Prsa obalte plátkem prosciutta tak, aby šalvěj zůstala mezi masem a šunkou.
- V pánvi na středně-vysokém ohni rozehřejte olivový olej a smažte kuřecí prsa, prosciutto směrem dolů, asi 3 minuty, nebo dokud není šunka křupavá.
- Otočte kuřecí prsa a smažte další 3 minuty, aby se maso dobře udělalo i z druhé strany.
- Vynechte kuře z pánve a odložte na teplé místo.
- Do pánve přidejte bílé víno a nechte vařit, dokud se množství nezredukuje na polovinu.
- Poté přilijte kuřecí vývar a vařte dalších několik minut, aby se omáčka trochu zredukovala.
- Do omáčky vmíchejte máslo a nechte rozpustit, což omáčce dodá hebkou texturu a bohatou chuť.
- Nakonec omáčkou přelijte kuřecí prsa a ihned podávejte.