7. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Grilované zeleninové špízy s quinoou
zdroj: Recepty 24/7

Grilované zeleninové špízy s quinoou jsou lahodné a zdravé jídlo, které můžete snadno připravit na grilu. Kombinace kořeněných zelenin a vlákniny z quinoi udělá z tohoto pokrmu skvělou volbu pro vegetariány i milovníky grilování. Podívejte se na náš recept a pojďte si vychutnat chuť léta na talíři!

Suroviny:

  • 1 šálek quinoi
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 2 cukety
  • 2 papriky (různé barevnosti)
  • 1 cibule
  • 1 cukrová řepa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, bylinky dle chuti

Postup:

  1. Quinou důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
  2. V hrnci smíchejte quinou s zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Nechte vařit 15-20 minut, dokud quinoa neabsorbuje veškerý vývar.
  3. Mezitím si připravte zeleninu. Nakrájejte cuketu, papriky, cibuli a cukrovou řepu na kousky a smíchejte je v misce s olivovým olejem a kořením.
  4. Na grilovací pánvi nebo grilu osmažte zeleninu, dokud není zlatavá a měkká. Občas promíchejte, aby se zelenina nespálila.
  5. Když je quinoa uvařená a zelenina grilovaná, spojte je dohromady a promíchejte. Dochutíme podle chuti sypkými bylinkami nebo dalším kořením.
  6. Servírujte horké jako hlavní jídlo nebo studené jako přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *