7. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Uzený losos s bylinkovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Uzený losos s bylinkovým máslem je lahodný pokrm, který potěší každého milovníka rybích specialit. Uzený losos se podává s bohatým máslem ochuceným bylinkami, které dodají jemnému masu příjemnou lahodnou chuť. Tento recept je skvělou volbou pro elegantní večeři nebo oslavu s přáteli a rodinou. Vyzkoušejte ho a jistě nebudete litovat!

Suroviny

  • 200g uzeného lososa
  • 100g másla
  • čerstvé bylinky podle chuti (petržel, koriandr, bazalka)
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme bylinkové máslo. Máslo si necháme změknout a rozmixujeme ho s nasekanými bylinkami a dochutíme solí a pepřem.
  2. Lososa nakrájíme na tenké plátky a umístíme na talíře nebo do misky.
  3. Na lososa nakladejte připravené bylinkové máslo a nechte chvíli odpočinout, aby se aroma bylinek dostatečně vsáklo do lososa.
  4. Užijte si lahodný uzený losos s bylinkovým máslem jako pochoutku nebo jako součást svého hlavního jídla.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *