6. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Náš recept na Hovězí Bourguignon je skvělou volbou pro milovníky dobrého jídla. Maso se peče společně s vínem, které dodává neodolatelnou chut a vůni. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm a ozdobte svůj stůl lahodnou pochoutkou plnou bohatých chutí.
Suroviny
- 600g hovězího masa (hovězí krkovička nebo plec)
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 200g slaniny
- 250ml červeného vína
- 250ml hovězího vývaru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Na pánvi osmažíme na kostky nakrájenou slaninu.
- V druhé pánvi orestujeme na kostky nakrájené maso.
- V hrnci na oleji zpěníme na drobné kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, nakrájenou mrkev a orestované maso.
- Zalijeme červeným vínem a vývarem.
- Přidáme rajčatový protlak, tymián, kmín a osolené a opepřené podle chuťovky.
- Pod pokličkou dusíme přibližně 2 hodiny do měkka.
- Pokrmy podáváme s vařenými brambory nebo těstovinami.