6. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap s kuřecím masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap s kuřecím masem a zeleninou je klasický korejský pokrm plný chuti a ‌výživných ingrediencí. V tomto receptu se setkávají křupavá zelenina, šťavnaté kousky​ kuřecího masa a výrazné koření, které vytváří ⁢dokonalou kombinaci chuťových dojmů. Připravte si‍ tento lahodný pokrm doma a dopřejte si kousíček Koreje v pohodlí ‍Vaší kuchyně.

Suroviny

  • 200g ​kuřecího masa
  • 200g vařené rýže
  • 1 mrkev
  • 1 okurek
  • 1 paprika
  • 100g špenátu
  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce⁢ sójové‍ omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Našekejte kuřecí maso na⁤ nudličky a osolte a opepřete. Opečte⁤ maso na pánvi ⁢s⁢ olejem⁤ dozlatova, poté odložte stranou.
  2. Připravte zeleninu – oloupejte a nastrouhejte mrkev, ⁤nakrájejte okurku a papriku na ‍proužky. Špenát​ opláchněte.
  3. Ve vajíčku uvařte⁢ čtyři míchaná vajíčka.
  4. V misce smíchejte sójovou​ omáčku, sezamový olej a ‌cukr.
  5. Na pánvi osmahněte zeleninu⁤ do měkkého ⁣stavu. Poté přidejte rýži a smíchejte. Nalijte omáčku⁢ a znovu ⁣promíchejte.
  6. Rozložte ⁢směs rýže se zeleninou do misky. ‌Navrch dejte opečené kuřecí ⁤maso ⁣a míchaná vajíčka.
  7. Podávejte teplé a⁢ podle chuti můžete přidat další⁢ omáčku⁣ nebo sezamová semínka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *