6. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Krémová houbová polévka s chřestem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést lahodnou krémovou houbovou polévkou s chřestem, která vás rozhodně nadchne svou ‌jemnou chutí a bohatou konzistencí. Naučte se jednoduchý ​recept, jak si tuto lahůdku sami připravit a nechte‌ se hýčkat jedinečnými chuťovými zážitky. Vaše chuťové buňky budou vděčné!‍

Suroviny:

  • 200g čerstvých hub (např. ⁢žampióny nebo lišky)
  • 1‌ střední cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200g bílého chřestu
  • 100ml smetany ke vaření
  • sůl, pepř, máslo

Postup:

  1. Na‌ másle osmahneme nasekanou cibuli do sklovata.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme.
  3. Přilijeme zeleninový vývar a ​necháme vařit asi 20 minut.
  4. Přidáme na kolečka nakrájený chřest⁣ a ⁣vaříme dalších 10 minut.
  5. Polévku ⁣rozmixujeme tyčovým mixérem na⁢ hladkou konzistenci.
  6. Přilijeme smetanu, promícháme a dochutíme⁤ solí⁢ a‍ pepřem.
  7. Po chvíli vaření můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *