5. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na houbový krém s česnekem a tymiánem, který vaše chuťové buňky rozhodně potěší. Tento jednoduchý recept je skvělým způsobem, jak využít sezónní houby a přidat jim bohatou chuť přímo z česneku a aromatického tymiánu. Nechte se unést tímto lahodným horkým krémem, který se pohodlně hodí jako předkrm nebo lehký oběd. Užijte si ho sami nebo s vašimi blízkými a připravte si nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Suroviny
- 250 g čerstvých hub (např. žampiony)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
- smetana na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené houby a dusíme, dokud nezměknou.
- Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit zhruba 20 minut.
- Přidáme tymián a osolíme a opepříme dle chuti.
- Nakonec krém rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence.
- Před podáváním můžeme přidat trochu smetany pro lepší chuť.