5. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Houbové risotto s česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na houbové risotto s česnekem je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Jemná chuť houb a aromatického česneku se skvěle doplňují a vytvářejí lahodné a zdravé jídlo, které si zamilujete. S tímto receptem můžete snadno připravit chutné risotto, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše tělo. Podívejte se na náš recept a nechte se inspirovat kulinářskými dovednostmi!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 500 g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • 50 g parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na plátky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a opečeme je dozlatova.
  3. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a chvíli restujeme, až se uvolní vůně.
  4. Přidáme rýži a restujeme ji do sklovata.
  5. Postupně zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem, neustále mícháme a přiléváme tekutinu, dokud není rýže měkká.
  6. Přidáme máslo, nastrouhaný parmazán a promícháme dohladka.
  7. Ochutíme solí a pepřem a podáváme horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *