5. 12. 2024
Autor: Martin Roubec
Aloo Gobi s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo tradičního indického vegetariánského jídla s naším receptem na Aloo Gobi s rýží! Toto lahodné a zdravé jídlo kombinuje aromatickou květák, brambory a směs exotických koření, které promění vaší večeři v nezapomenutelný gastronomický zážitek. Připravte si doma autentický Aloo Gobi podle jednoduchých kroků a dopřejte si chuť Indie na talíři. Ideální pro veganství a bezlepkovou stravu. Klikněte pro celý recept a tipy, jak na dokonalou rýži!

Suroviny

  • 1 střední květák, rozdělený na růžičky
  • 2 střední brambory, nakrájené na kostky
  • 1 střední cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 zelená chilli paprička, nasekaná
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky garam masala
  • Sůl podle chuti
  • Citronová šťáva podle chuti
  • Čerstvý koriandr pro ozdobu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 šálek rýže (varem připravené)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, dokud není zlatavá.
  2. Přidejte česnek a zázvor a smažte do zlatohněda.
  3. Přidejte kurkumu, koriandr, kmín a chilli. Promíchejte a smažte asi minutu, dokud nezačne krásně vonět.
  4. Přihodte nakrájené brambory a květák, dobře promíchejte, aby byly pokryté kořením.
  5. Přidejte trochu vody a sůl, zakryjte a dušte na mírném ohni dokud zelenina není měkká, občas promíchejte.
  6. Odkryjte a povarte, dokud se veškerá voda nevyvaří.
  7. Konečně přidejte garam masala a čerstvý koriandr. Dobře promíchejte a nechte vše prohřát.
  8. Podávejte s čerstvě uvařenou rýží a pokapat citronovou šťávou dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *