5. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
Japonské kuřecí karaage
zdroj: Recepty 24/7

Odkryjte kulinární kouzlo Japonska s naším receptem na kuřecí Karaage! Vychutnejte si křupavé kousky kuřete, marinované v jedinečné směsi sójové omáčky, zázvoru a česneku, obalené v lehkém těstíčku a dokonale smažené. Perfektní jako pohoštění pro vaše přátele nebo jako hlavní chod k večeři. S naším podrobným krok za krokem návodem zvládne tento recept na kuřecí karaage každý! Zahajte svou gastronomickou cestu do Japonska ještě dnes a připravte si tento oblíbený pokrm přímo u vás doma.

Suroviny

  • 500 g kuřecích stehen, bez kosti a kůže, nakrájených na kousky
  • 1 lžíce česneku, strouhaného
  • 1 lžíce zázvoru, strouhaného
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce mirinu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • Špetka soli a čerstvě mletý černý pepř
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce mouky
  • Vegetabilní olej pro smažení

Postup

  1. Kuřecí kousky dejte do mísy a přidejte česnek, zázvor, sójovou omáčku, mirin, sezamový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně přes noc.
  2. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a mouku.
  3. Marinované kuřecí kousky obalte ve směsi mouky a kukuřičného škrobu.
  4. V hluboké pánvi nebo fritéze rozpalte dostatek oleje na 180°C.
  5. Smažte kuřecí kousky po několika kusech, aby nebyly v pánvi přeplněné, dokud nejsou zlatavě křupavé, což trvá asi 3 až 5 minut.
  6. Hotové kousky vyjměte a nechte odkapat přebytečný tuk na papírových ubrouscích.
  7. Podávejte teplé, ideálně s kousek limetky nebo citrónu a více sójové omáčky na straně.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *