5. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Odkryjte kulinární kouzlo Japonska s naším receptem na kuřecí Karaage! Vychutnejte si křupavé kousky kuřete, marinované v jedinečné směsi sójové omáčky, zázvoru a česneku, obalené v lehkém těstíčku a dokonale smažené. Perfektní jako pohoštění pro vaše přátele nebo jako hlavní chod k večeři. S naším podrobným krok za krokem návodem zvládne tento recept na kuřecí karaage každý! Zahajte svou gastronomickou cestu do Japonska ještě dnes a připravte si tento oblíbený pokrm přímo u vás doma.
Suroviny
- 500 g kuřecích stehen, bez kosti a kůže, nakrájených na kousky
- 1 lžíce česneku, strouhaného
- 1 lžíce zázvoru, strouhaného
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce mirinu
- 1 lžička sezamového oleje
- Špetka soli a čerstvě mletý černý pepř
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce mouky
- Vegetabilní olej pro smažení
Postup
- Kuřecí kousky dejte do mísy a přidejte česnek, zázvor, sójovou omáčku, mirin, sezamový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně přes noc.
- V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a mouku.
- Marinované kuřecí kousky obalte ve směsi mouky a kukuřičného škrobu.
- V hluboké pánvi nebo fritéze rozpalte dostatek oleje na 180°C.
- Smažte kuřecí kousky po několika kusech, aby nebyly v pánvi přeplněné, dokud nejsou zlatavě křupavé, což trvá asi 3 až 5 minut.
- Hotové kousky vyjměte a nechte odkapat přebytečný tuk na papírových ubrouscích.
- Podávejte teplé, ideálně s kousek limetky nebo citrónu a více sójové omáčky na straně.