5. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborové placky se škvarkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné bramborové placky se škvarkami – klasické české jídlo, které si zamilujete. Placky​ jsou křupavé zvenku ⁤a jemné uvnitř, díky ⁤kombinaci brambor, ​mouky a škvarků. Skvělá volba pro snídani, večeři nebo i svačinu! S naším receptem snadno ‌připravíte ty nejlepší bramborové placky se škvarkami. Zkuste ‌ho ‌hned!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 100g slaniny nebo škvarků
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, ​pepř, majoránka
  • sádlo na smažení

Postup

  1. Brambory oloupejte, nastrouhejte ⁣na jemném struhadle a vymačkejte nadbytečnou vodu.
  2. Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu nebo⁣ škvarky.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli ⁢a osmahněte do sklovata.
  4. Smíchejte brambory se smaženou​ směsí a vejcem, osolte, opepřete a přidejte majoránku. Dobře promíchejte.
  5. Placky⁣ tvarujte a obalujte‌ ve strouhance.
  6. Na rozpáleném sádle osmahněte placky⁣ z ⁣obou stran dozlatova.
  7. Podávejte teplé s kyselou okurkou‌ nebo třeba s ⁤kysaným zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *