5. 12. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
zdroj: Recepty 24/7
Objevte jedinečný recept na ravioli se sýrem a bazalkou. Toto jednoduché, avšak lahodné jídlo kombinuje krémovost sýra a čerstvost bazalky, což vytváří nezapomenutelnou chuť, která oslní vaše chuťové pohárky. Sledujte náš podrobný návod krok za krokem, jak připravit tyto skvělé ravioli doma. Ideální volba pro romantickou večeři nebo jako luxusní oběd. Navštivte náš web a získejte recept nyní!
Suroviny
- 250 g ravioli (můžete použít předem připravené s libovolnou náplní)
- 200 g čerstvého sýra (například ricotta)
- 50 g strouhaného parmazánu
- 100 ml smetany na vaření
- Handful of fresh basil (hrst čerstvé bazalky)
- Olivový olej
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatek vody s trochou soli na vaření ravioli.
- Přidejte ravioli do vařící se vody a vařte dle návodu na obalu, obvykle 4-5 minut, dokud nejsou al dente.
- Mezitím v menším rendlíku na středním ohni zahřejte smetanu a přidejte ricottu. Míchejte, dokud se sýr úplně nerozpustí a směs se nezahřeje.
- Přidejte strouhaný parmazán a míchejte, dokud není omáčka hladká. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Ztlumte plamen a nechte omáčku zvolna vroubek.
- V jiné pánvi na středním plameni rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte lístky bazalky. Smažte krátce, dokud nezačnou jemně křupat, pak je odstavte z plamene.
- Sceděte uvařené ravioli a okamžitě je přidejte do omáčky. Promíchejte, aby se ravioli rovnoměrně obalily omáčkou.
- Servírujte ravioli na talíře, posypte smaženou bazalkou a kapkou olivového oleje.