4. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a mletým masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné ramen s vajíčkem a mletým masem, který vám okamžitě zahřeje duši i tělo. Tento japonský pokrm je plný chuti a bude skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Sledujte návod krok za krokem a připravte si autentickou asijskou specialitu přímo doma!

Suroviny

  • 200 g mletého masa
  • 2 vajíčka
  • 200 g sušených ramen nudlí
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • strouhaná mrkev a zelí na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte česnek s nastrouhaným zázvorem.
  2. Přidejte mleté maso a restujte ho dozlatova.
  3. Přilijte kuřecí vývar, sójovou omáčku a rybí omáčku a nechte vařit asi 10 minut.
  4. V této době si uvařte vajíčka natvrdo a oloupejte je.
  5. V hrnci uvařte ramen nudle podle návodu na obalu.
  6. Po uvaření nudlí je sceďte a rozdělte do mísy.
  7. Přidejte mleté maso se šťávou z hrnce a ozdobte plátky vařeného vajíčka, strouhanou mrkví a zelím.
  8. Ramen s vajíčkem a mletým masem je hotový a můžete podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *