4. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizotto se špenátem, které si zamilujete na první chuť. Tento recept kombinuje krémovou rýži s osvěžujícím špenátem a skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Uvařte si ho doma a užijte si bohatou chuťovou paletu!
Suroviny:
- 200g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g špenátu
- 600ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmezánu
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme arborio rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže neztuhnou.
- Zalijeme bílým vínem a necháme vše vypařit.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar, přikryjeme poklicí a necháme vařit asi 15-20 minut, občas zamícháváme.
- V další pánvi si orestujeme nakrájený špenát, který přidáme do hotového rizotta a promícháme.
- Přidáme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme ihned, můžeme posypat parmezánem nebo ozdobit bylinkami.