4. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí burger s chřestem a kozím sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Telecí burger s chřestem a⁢ kozím sýrem ⁤je lahodná kombinace kvalitního ⁢telecího masa, čerstvého chřestu a‍ pikantního‍ kozího sýra. Vyzkoušejte tento originální recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g ⁣mletého telecího masa
  • 1 svazek čerstvého chřestu
  • 100g kozího sýra
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl​ a pepř podle⁤ chuti
  • Olivový olej
  • Houskové žemle

Postup

  1. Chřest očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek ⁣oloupejte a nadrobno‍ nasekejte.
  2. Na ​pánvi‌ rozehřejte trochu olivového oleje ‌a osmahněte na něm‍ cibuli a česnek. Přidejte nakrájený ⁣chřest a osmahněte do​ měkka.⁣ Nechte⁣ vychladnout.
  3. V míse smíchejte mleté telecí maso s osmahlou zeleninou, tymiánem, solí a pepřem. Vytvarujte z této směsi‌ placičky – burgerové kotlety.
  4. Na grilu‌ nebo v ‌pánvi⁢ opečte burgerové kotlety na obou stranách dozlatova.
  5. Na burgerové​ placičky položte plátek kozího sýra a nechte ho chvíli ​rozpustit.
  6. Houskové žemle⁢ rozkrojte ⁤a mírně propečte na⁤ grilu ‌nebo v troubě.
  7. Do každé⁢ žemle vložte burger s kozím sýrem ⁤a několik plátků chřestu. Podávejte hned, ‍dokud​ je burger ještě​ teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *