4. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí kadhai s paprikou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné indické jídlo s kuřecím masem a paprikou – Kuřecí kadhai plné exotických koření a sladce pikantní papriky, které vytvoří nezapomenutelnou kombinaci chutí. Navíc je tento recept snadno připravitelný a skvělým způsobem, jak si pochutnat na pestrobarevné a lahodné chuťové symfonii.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 papriky nakrájené na proužky
  • 1 cibule nakrájená na kolečka
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku nasekané
  • 1 zelená chilli paprička nasekaná (dle chuti)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička garam masaly
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandrová nať na ozdobení
  • Rýže nebo naan na podávání

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud není maso zrnitě hnědé.
  3. Přidejte papriky a chilli papričku a restujte dalších pár minut, dokud papriky nezměknou.
  4. Přidejte rajčata a koření (kmín, koriandr, kurkuma, garam masala), osolte a opepřete.
  5. Přidejte trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 10-15 minut, dokud maso není měkké.
  6. Po uvaření ozdobte nasekanou koriandrovou naťí a podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *