4. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné indické jídlo s kuřecím masem a paprikou – Kuřecí kadhai plné exotických koření a sladce pikantní papriky, které vytvoří nezapomenutelnou kombinaci chutí. Navíc je tento recept snadno připravitelný a skvělým způsobem, jak si pochutnat na pestrobarevné a lahodné chuťové symfonii.
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 papriky nakrájené na proužky
- 1 cibule nakrájená na kolečka
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku nasekané
- 1 zelená chilli paprička nasekaná (dle chuti)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička garam masaly
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá koriandrová nať na ozdobení
- Rýže nebo naan na podávání
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud není maso zrnitě hnědé.
- Přidejte papriky a chilli papričku a restujte dalších pár minut, dokud papriky nezměknou.
- Přidejte rajčata a koření (kmín, koriandr, kurkuma, garam masala), osolte a opepřete.
- Přidejte trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 10-15 minut, dokud maso není měkké.
- Po uvaření ozdobte nasekanou koriandrovou naťí a podávejte s rýží nebo naan chlebem.