4. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
Pečené vepřové s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné pečené vepřové s bramborem je oblíbené pokrm, který si zamilujete na první kousnutí. Zkuste připravit tento jednoduchý, avšak lahodný​ recept a pochutnejte si⁢ na dokonalé kombinaci křupavého masa a⁤ měkkých ⁤brambor,‌ které‌ se ⁣krásně doplňují. Bon appetit!

Suroviny

  • 600 g vepřové plece
  • 1 ‌kg brambor
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup

  1. Nejprve si zahřejeme troubu ‌na 180°C.
  2. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na​ kostičky,‍ cibuli oloupeme a nakrájíme⁤ na kolečka.
  4. Na plech dáme vepřové maso, brambory,‌ cibuli‍ a prolisovaný⁢ česnek.
  5. Pokapeme olejem a dochutíme solí, ‌pepřem a majoránkou.
  6. Pečeme v troubě asi 60 minut, dokud nejsou brambory a maso měkké.
  7. Pokud ​se vám brambory začnou ​příliš rychle zatáhnout, můžete je přikrýt alobalem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *