3. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské grilované maso je lahodný pokrm, který se připravuje tradičním způsobem na grilu. Ochutnejte ten nejlepší argentinský steak plný šťávy a chutě, který si zamilují všichni milovníci masa. S tímto receptem si můžete snadno připravit skvělou argentinskou večeři pro celou rodinu či přátele. Nezapomeňte doplnit pokrm třeba chimichurri omáčkou a užijte si nezapomenutelnou chuťovou jízdu!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa (např. roštěnec nebo hovězí steak)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nastrouhané)
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička kmínu
Postup
- Načerstvěte hovězí maso na menší kousky a vložte do mísy.
- Přidejte olivový olej, nastrouhaný česnek, sůl, pepř, papriku a kmín. Důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po celém mase. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Grilujte maso na rozpáleném grilu nebo pánvi, dokud není maso upečené dle vašeho gusta (pro medium rare asi 3-4 minuty na každé straně).
- Podávejte s různými přílohami jako jsou vařené brambory, salát nebo chimichurri omáčka.