3. 12. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské grilované maso
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské grilované maso je ​lahodný pokrm, který se připravuje tradičním způsobem na grilu. ​Ochutnejte ten ⁣nejlepší argentinský steak‌ plný šťávy a ‍chutě, který si zamilují všichni milovníci masa. S‍ tímto receptem si‍ můžete snadno připravit skvělou argentinskou večeři pro celou rodinu či přátele. Nezapomeňte doplnit‌ pokrm třeba chimichurri omáčkou a užijte si nezapomenutelnou chuťovou‍ jízdu!‍

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa (např. roštěnec nebo hovězí steak)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2⁣ stroužky česneku (nastrouhané)
  • 1 lžička soli
  • 1⁢ lžička mletého pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu

Postup

  1. Načerstvěte hovězí⁤ maso na menší kousky a vložte do mísy.
  2. Přidejte olivový ‌olej, nastrouhaný česnek, sůl, pepř, papriku a kmín. Důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo po celém mase. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
  3. Grilujte maso na rozpáleném grilu nebo pánvi, ‌dokud ​není maso‌ upečené dle vašeho gusta (pro medium rare asi 3-4 minuty na každé straně).
  4. Podávejte s různými ⁤přílohami jako jsou vařené brambory, salát nebo chimichurri omáčka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *