3. 12. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chutný a zdravý veganský recept? Vyzkoušejte naši jedinečnou recepturu na veganské tacos s quinoou a fazolemi. Tento jednoduchý recept je ideální pro každého, kdo hledá zdravou a výživnou alternativu klasických tacos. V našem receptu najdete kombinaci křupavé quinoi, proteinem bohatých fazolí a čerstvé zeleniny, doplněné o bohaté koření a svěží bylinky. Ideální pro rychlou večeři nebo pohodový víkendový oběd. Ať už jste vegan nebo jen zkoušíte snížit konzumaci masa, naše veganské tacos vás zaručeně nadchnou svou chutí i jednoduchostí přípravy!
Suroviny
- 1 šálek vařené quinoi
- 1 šálek vařených černých fazolí
- 4-6 kukuřičných tortill
- 1 avokádo, nakrájené na kousky
- 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
- 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného
- 1 limetka, šťáva
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička mletého kumínu
- 1 lžička chilli prášku
- 1 balení veganského sýra na strouhání, volitelné
Postup
- V míse promíchejte vařenou quinoi, černé fazole, kumín, chilli prášek, sůl a pepř.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte směs quinoy a fazolí. Restujte několik minut, dokud směs nezačne být teplá a koření se nezapojí do chutí.
- Zahřejte kukuřičné tortilly na suché pánvi nebo v mikrovlnné troubě mezi dvěma papírovými ubrousky, aby zůstaly měkké.
- Na každou tortillu rozložte vrstvu quinoové a fazolové směsi.
- Na směs přidejte avokádo, červenou cibuli, nasekaný koriandr a pokapejte limetkovou šťávou.
- Přidáno veganského sýra je volitelné, přidejte ho, pokud si přejete, než podáváte.
- Skládejte tortilly a ihned podávejte.