3. 12. 2024
Autor: Stanislav Urban
Jablečný koláč s křupavou kůrkou
zdroj: Recepty 24/7

Chybí vám inspirace na sladkou pochoutku ke kávě? Vyzkoušejte tento úžasný recept na jablečný koláč s křupavou kůrkou, který si zamiluje celá rodina! Objevte, jak snadno připravit tuto klasickou jablečnou pochoutku s překvapivě křupavým vrškem. V našem receptu se dozvíte krok za krokem, jak připravit těsto, jak vhodně vybrat jablka pro dokonalou chuť a jak dosáhnout perfektně křupavé kůrky. Navštivte naši stránku pro kompletní návod a staňte se hvězdou každého setkání!

Suroviny

  • 1 balení listového těsta
  • 5 velkých jablek
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • 100 g hrubé mouky
  • 50 g ořechů (volitelné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
  3. V míse smíchejte jablka, 50 g másla (rozpuštěného), 50 g cukru a skořici.
  4. Listové těsto rozválejte a vložte do vymazané koláčové formy, tak aby okraje těsta přesahovaly okraj formy.
  5. Na těsto rovnoměrně rozložte jablka.
  6. V další míse smíchejte mouku, zbytek másla (nakrájeného na malé kousky), zbytek cukru a špetku soli. Promíchejte rukama, dokud směs nedosahuje konzistence hrubých drobků. Přidejte ořechy, pokud je používáte.
  7. Směs drobenky rovnoměrně rozprostřete nad jablka.
  8. Pečte v předehřáté troubě 45-50 minut, dokud nejsou jablka měkká a povrch koláče zlatavě křupavý.
  9. Nechejte koláč chvilku vychladnout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *