3. 12. 2024
Autor: Ivana Černá
Inovativní guláš se zeleninovými knedlíky
zdroj: Recepty 24/7

Objevte recept na ⁤inovativní guláš se zeleninovými knedlíky, který ‍přináší neotřelou kombinaci tradičních chutí s ‍moderním twistem. Tento ⁤recept ​je ideální pro milovníky ‍bohatých, kořeněných pokrmů a ⁣zároveň nabízí⁣ skvělý způsob,⁤ jak zařadit více zeleniny‍ do vašeho jídelníčku. Zeleninové knedlíky ‍jsou jemné, ⁢plné ⁢chuti⁤ a‌ dokonale doplňují robustní chuť guláše. Vyzkoušejte tento jedinečný recept‌ dnes a překvapte svoji rodinu netradičním spojením, které osvěží vaše ⁤gastronomické zážitky. Připravte⁤ si ‌krok za‍ krokem tento lahodný pokrm, který zahřeje‌ nejen⁣ tělo,‌ ale i duši.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička ⁣mletého kmínu
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 ‌malý⁤ celer
  • 3 ​brambory
  • Sůl a pepř dle‍ chuti
  • Majoránka
  • Olej
  • 1,5⁣ l hovězího vývaru
  • Na knedlíky: 200 g nastrouhané ‌zeleniny (mrkev, cuketa, brambor)
  • 150 g hrubé mouky
  • 2⁤ vejce
  • 1 lžička prášku do⁢ pečiva
  • Sůl a⁢ pepř dle chuti

Postup

  1. Na ​oleji ⁤zpěňte nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte hovězí maso nakrájené⁤ na kostky a osmahněte ze všech stran.
  3. Přisypáním papriky a kmínu opečte pár minut, aby se uvolnily aromata.
  4. Přidejte na kostky nakrájenou mrkev, ‍petržel a celer.⁤ Orestujte.
  5. Zalijte hovězím vývarem, osolte, opepřete ‍a přidejte​ majoránku. Vařte na mírném ohni pod pokličkou do měkka, ⁣přibližně 1,5 hodiny.
  6. Během vaření guláše připravte knedlíky. Smíchejte ⁢nastrouhanou zeleninu, mouku, vejce, prášek do pečiva, sůl a pepř.
  7. Z těsta ​tvarujte knedlíky ⁢a vařte je ve‍ vroucí vodě asi⁢ 10 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch.
  8. Když je ‍maso ‌v guláši měkké, přidejte ⁣nakrájené ⁢brambory a‍ vařte do‌ změknutí.
  9. Podávejte guláš s teplými zeleninovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *