2. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse příprava jednoducháеле
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse je tradiční francouzské rybí jídlo, které si můžete připravit i doma jednoduše a rychle. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak na to. Vyzkoušejte si připravit tento lahodný pokrm plný mořských plodů a zeleniny dle našeho návodu!

Suroviny

  • 500 g čerstvé rybí filé (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml rybího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • sůl, pepř, provensálské bylinky

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriku a dusíme do změknutí.
  3. Přidáme rybí filé nakrájené na menší kousky a zalijeme rybím vývarem a vínem.
  4. Přidáme provensálské bylinky, sůl a pepř podle chuti.
  5. Necháme vařit asi 15 minut, než je ryba uvařená.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *