2. 12. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzské rybí jídlo, které si můžete připravit i doma jednoduše a rychle. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak na to. Vyzkoušejte si připravit tento lahodný pokrm plný mořských plodů a zeleniny dle našeho návodu!
Suroviny
- 500 g čerstvé rybí filé (např. treska, losos, mořský vlk)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 500 ml rybího vývaru
- 100 ml bílého vína
- sůl, pepř, provensálské bylinky
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriku a dusíme do změknutí.
- Přidáme rybí filé nakrájené na menší kousky a zalijeme rybím vývarem a vínem.
- Přidáme provensálské bylinky, sůl a pepř podle chuti.
- Necháme vařit asi 15 minut, než je ryba uvařená.