2. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zamilujete si tuto lahodnou lasagni bolognese s parmským šunkem, která vás nadchne svým bohatým a sytým chuťovým zážitkem. S receptem plným italských ingrediencí a chutí si užijete dokonalou kombinaci mletého masa, parmského šunky a sýra v každém soustu. Neodolatelná a dokonale připravená lasagne, která se stane hit na vašem jídelníčku.
Suroviny
- 500g hovězího mletého masa
- 250g parmského šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčatového pyré
- 200g tvrdého sýru
- Lasagnové těstoviny
- Olivový olej
- Sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi osmahneme mleté maso s nakrájenou cibulí a česnekem.
- Přidáme rajčatové pyré a necháme provařit.
- Pokrájíme parmskou šunku na tenké plátky.
- V malém hrnci rozehřejeme olivový olej a lehce opečeme parmskou šunku z obou stran.
- Na dno zapékací mísy položíme vrstvu lasagnových těstovin, poté vrstvu mletého masa a parmské šunky. Opakujeme, dokud máme těstoviny a náplň.
- Přikryjeme strouhaným sýrem a dochutíme solí, pepřem a oreganem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není sýr hezky zlatavý.