2. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejský pokrm skládající se z rýže, smažené zeleniny, marinovaného hovězího masa, nakládané zeleniny a vajíčka pečeného na vrcholu. Tato korejská směsice rýže je plná chuti a barev a jistě potěší všechny milovníky korejské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a poznáte sílu kombinace jednoduchých surovin v originálním pokrmu.
Suroviny
- 400g uvařené jasmínové rýže
- 200g nakrájených zelených fazolí
- 200g nakrájených mrkví
- 200g nakrájených hub
- 200g nakrájeného čínského zelí
- 200g nakrájeného tuňáka
- 4 vajíčka natvrdo uvařená
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička koření gochugaru (korejský červený pepř)
- 1 lžíce oleje na smažení
- 1 lžíce pražené sezamové semínka
Postup
- Na pánvi si osmažte nakrájené zelené fazole, mrkev, houby a čínské zelí.
- Přidejte nakrájené tuňáka a vše promíchejte s sójovou omáčkou, sezamovým olejem, cukrem a gochugaruem.
- Na talíři si dejte porci jasmínové rýže a nahoře na ni naservírujte směs zeleniny a tuňáka.
- Na vrch můžete přidat plátky natvrdo uvařených vajec a posypat praženými sezamovými semínky.
- Bibimbap je připraven k podání. Dobrou chuť!