1. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou a zdravou dýňovou kari polévku kreol plnou exotických chutí a koření. Tato receptura je snadno připravitelná a skvěle se hodí na chladné dny. Podívejte se na náš recept a připravte si skvělou polévku plnou vitamínů a lahodných příchutí.
Suroviny
- 1 malá dýně
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- 800 ml zeleninového vývaru
- 200 ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte dýni na menší kousky.
- Cibuli, česnek a papriku nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek a papriku asi 5 minut.
- Přidejte kari koření a smažte ho spolu s ostatními ingrediencemi asi 1 minutu.
- Poté přidejte nakrájenou dýni a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vše vařte asi 20 minut, dokud není dýně měkká.
- Poté přidejte kokosové mléko a nechte polévku provařit asi 5 minut.
- Nakonec polévku rozmixujte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Po vychladnutí můžete polévku podávat s plátkem limetky nebo koriandrem na ozdobu.