1. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na klasické italské jídlo – lahodné risotto s houbami a krevetami. Tento pokrm je bohatý na chutě a jemnou texturu, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte jednoduchý postup a dopřejte si lahodnou večeři plnou přírodních ingrediencí.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g hub (např. žampióny)
  • 200g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej, máslo

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampióny a krevety a orestujeme je dozlatova.
  3. Přidáme rýži a restujeme ji, dokud není sklenutá.
  4. Zalijeme vínem a necháme vypařit.
  5. Postupně přiléváme vývar a neustále mícháme, dokud není rýže měkká a krémová.
  6. Přidáme na kousky nastrouhaný parmazán, vmícháme máslo a dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *