1. 12. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté kuřecí korma s exotickou kombinací cizrny a banánu. Skvělá chuťová harmonie v jednom pokrmu. Originální recept, který si zamilujete!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (na kostkách)
- 1 cibule (nasekaná)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce korma koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 400g cizrny (odceděné)
- 2 banány (oloupané a nakrájené na kolečka)
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem, dokud nezůstanou sklovité.
- Přidáme kuřecí maso a orestujeme ho z obou stran dozlatova.
- Přidáme korma koření, kurkumu, kmín, sůl a pepř a promícháme.
- Přidáme cizrnu a necháme vařit asi 10 minut, dokud se maso neprovaří a cizrna nezměkne.
- Po chvíli přidáme banány a promícháme, necháme vařit ještě dalších pár minut.
- Pokud je pokrm příliš suchý, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
- Pokrm dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Podáváme s rýží nebo naan chlebem.