1. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizoto s hříbky a šalvějí! Tento recept spojuje krémovou rýži s aromatickými hříbky a bylinkou šalvěje. Inspirujte se a připravte si jedinečné a chutné jídlo pro celou rodinu!
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 400 g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá šalvěj
- 1 l zeleninového vývaru
- 60 g másla
- 100 ml bílého vína
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Parmezán (opcionálně)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete podle chuti a restujte pod pokličkou, dokud hříbky nezměknou.
- Přidejte rýži a nechte ji orestovat, dokud nebude skleněná.
- Po zalití vínem nechte vypařit a zvolna podlejte vývarem, přikrývejte pokličkou a občas promíchejte. Vařte, dokud nebude rýže krémová a al dente.
- Přidejte na drobno nasekanou šalvěj a máslo. Dobře promíchejte a nechte chvíli odstát.
- Případně dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané nastrouhaným parmezánem.