1. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a šalvějí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizoto s hříbky a šalvějí! Tento recept spojuje krémovou rýži s aromatickými hříbky a bylinkou šalvěje. Inspirujte se a připravte si jedinečné a chutné jídlo pro celou rodinu!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 400 g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá šalvěj
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 60 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Parmezán (opcionálně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete podle chuti a restujte pod pokličkou, dokud hříbky nezměknou.
  3. Přidejte rýži a nechte ji orestovat, dokud nebude skleněná.
  4. Po zalití vínem nechte vypařit a zvolna podlejte vývarem, přikrývejte pokličkou a občas promíchejte. Vařte, dokud nebude rýže krémová a al dente.
  5. Přidejte na drobno nasekanou šalvěj a máslo. Dobře promíchejte a nechte chvíli odstát.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *