1. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční českou polévku Kulajdu s křupavým líným chlebem, který dodá jídlu jedinečnou chuť a křupavost. Naučte se připravit lahodnou polévku s houbami, bramborami a křupavým kouskem líného chleba a překvapte své blízké jedinečnou kombinací chutí. S receptem na Kulajdu s křupavým líným chlebem získáte skvělý pokrm, který si oblíbíte.
Suroviny
- 1 litr kuřecího vývaru
- 4 brambory
- 2 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g uzeného masa nebo slaniny
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- Sůl, pepř, kmín
- 1 líný chléb
Postup
- Oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky.
- Přidejte je do vroucího vývaru a vařte, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájené uzené maso nebo slaninu a vařte ještě dalších 5 minut.
- V míse smíchejte smetanu, vejce a hladkou mouku, dokud nevznikne hladká směs.
- Do brambor přidejte směs se smetanou a nechte provařit asi 5 minut.
- Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli na másle a přidejte do polévky.
- Přidejte sůl, pepř a kmín podle chuti.
- Líný chléb nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi dozlatova.
- Servírujte polévku posypanou křupavými chlebovými krutony.